Categoriearchief: Vereniging

Centrale inkoop schilderwerk succes

Via de vereniging konden wijkbewoners dit voorjaar het buitenschilderwerk van hun woning collectief inkopen. De schilder Stephan Veerman is bij 14 woningen bezig geweest en de reacties waren positief! Voor september hebben zich nog eens 6 bewoners aangemeld om het buitenschilderwerk te laten doen door Veerman. Heb je ook interesse? Mail dan naar info-vrh@rijnschehoutforum.nl. We kijken terug op een succesvolle inkoopactie!

Welk thema voor het wijkfeest?

Op 21 september vieren we weer burendag en ons jaarlijkse wijkfeest. En de wijk en vereniging bestaan 5 jaar, dus het plan is nog wat groter uit te pakken dan afgelopen jaar. Zo’n feest begint altijd met een thema. Daar bedenk je activiteiten bij, dan maak je een begroting, vraag je subsidies aan, ga je leveranciers benaderen etc. En dan wordt het langzamerhand allemaal concreet. Maar welk thema moet het worden? Ideeën genoeg. We vragen jullie aan te geven welk thema jullie voorkeur heeft:

1) Tropical: denk aan cocktails, palmbomen, bananenbomen, zand, hawai, hula rokjes, papegaaien, parasols, salsa workshop, limbodansen

2) Goed fout: denk aan foute DJ, disco, anita en sjonnie, foute kleding, foute hapjes

3) Hippie stijl: denk aan veel kleur, bloemen, jaren 60 en 70 muziek, waterpijpen, hippie kleding

4) Glitter & Glamour: denk aan goud/zilver/glitters, champagne, butler, stiletto run, jet-set, make-up workshop

5) Spaans: denk aan flamenco, tapas, spaanse muziek, sangria, paella, stier, dansworkshop

Bij een thema is ook van belang dat het zowel voor volwassenen als voor kinderen concreet te maken is. M.b.v. de poll op de homepage kun je je voorkeur aangeven.

Vacature voor algemeen bestuurslid

Omdat een van de zittende bestuursleden het bestuur gaat verlaten, hebben we weer een vacature. Wie vindt het leuk om een tijdje mee te denken over allerlei zaken rondom onze wijk?

Wij zoeken een nieuw

ALGEMEEN BESTUURSLID

Af en toe wisselt de samenstelling van ons bestuur en dat is ook goed. Nieuw bloed, nieuwe ideeën! Zo zoeken wij weer een algemeen bestuurslid. Je hebt dus geen speciale taak als voorzitter, secretaris of penningmeester, maar helpt de vereniging meer in algemene zin draaiende te houden. De afgelopen jaren hebben we een goed lopende vereniging neergezet zodat we nu steeds minder hoeven te vergaderen. Met de hulp van een aantal commissies reilt en zeilt het verder prima. Het kost je slechts een keer of 4 a 5 per jaar vergaderen en een beetje tijd voor wat actiepunten. En het is nog gezellig ook!

Dus vind je het leuk om ons te helpen? Graag! Meld je dan aan via info-vrh@rijnschehoutforum.nl of spreek een van de bestuursleden even aan als je nog vragen hebt. Een van ons kan je ook even terugbellen als je dat op prijs stelt.

 

Algemene Ledenvergadering op 11 mei a.s.

Op vrijdagavond 11 mei a.s. vindt er weer een Algemene Ledenvergadering plaats. De agenda volgt nog, maar in ieder geval staan daar de volgende onderwerpen op:

  • Aanpassing statuten en huishoudelijk reglement (stemming)
  • Jaarverslag 2011 (stemming)
  • Begroting 2012 (stemming)
  • Activiteiten 2012

Noteer het alvast in je agenda. Aanmelden bij het secretariaat kan al. Een concrete agenda en meer informatie volgt nog deze week via e-mail.

Compliment van Doenja

Deze week ontvingen we een erg leuk compliment van onze contactpersoon bij Doenja:

Beste actieve bewoners van de vereniging Rijnsche Hout;

Ik was laatst bij iemand in jullie buurt op bezoek en die vertelde dat jullie zo goed bezig zijn, met allerlei activiteiten voor volwassenen en kinderen, informatie voor de bewoners etc om de buurt levendig en leuk te houden. Ik vroeg haar jullie zelf het compliment over te brengen maar dacht dat het wellicht op z’n plaats is om vanuit DOENJA mij complimenten te geven aan jullie en hoe jullie bezig zijn. We waarderen jullie inzet enorm en zien en horen wat jullie bereiken.

Voor 2012 wens ik jullie dan ook veel succes en plezier en gezondheid toe en dat jullie mooie dingen voor elkaar krijgen. Vanaf nu ga ik jullie ook via Twitter volgen en zal zo af en toe reageren op jullie tweets.
Tot slot, de nieuwsbrief LR staat op onze site online (onder Nieuws), www.doenjadienstverlening.nl. Misschien handig om online te lezen wat we afgelopen tijd ondersteund hebben. Tot ziens en als jullie mij ergens voor willen inschakelen, schroom niet contact op te nemen. Ik sta jullie graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Negin van den Berg
Sociaal Makelaar Leidsche Rijn
DOENJA Dienstverlening

Bestuursleden gevonden!

Een paar weken geleden hebben we gevraagd of er kandidaten zijn die graag een bestuursrol willen vervullen voor de vereniging.

Een aantal kandidaten heeft zich daarop gemeld.

Volgens  de statuten kunnen er  maximaal 7 bestuursleden  zijn. Met de nieuwe aanmeldingen is het aantal op 5 uitgekomen, waardoor geen stemming door de leden is benodigd.

We verwelkomen Tessa Verhaegh, Nanette Palmer en Erwin Mom in het bestuur. De aftredende leden, Katy Praet, Geke Bloksma en Robin Langerak worden bedankt voor hun inzet.

De rolverdeling is als volgt:

Karin Kramer                                    Voorzitter

Erwin Mom                                        Penningmeester

Eric Jan Kuners of Koenders           Secretaris

Nanette Palmer                                 Algemeen bestuurslid

Tessa Verhaegh                                 Algemeen bestuurslid

Vragen aan Bouwfonds over brief kozijnen II

Inmiddels heeft Bouwfonds ons laten weten te werken aan een uitgebreidere terugkoppeling aan de bewoners van onze wijk.

Ze zijn met het volgende bezig:
– opstellen van een brief naar alle bewoners met algemeen verhaal wat er uitgevoerd gaat worden,
– bij de brief het opgestelde SGT rapport van die betreffende woning dus wat zijn er voor gebreken geconstateerd,
– vertaling/toelichting van dit bouwkundige codes in dit rapport ofwel wat betekent dit.

– Planning, men wil starten in week 28 maar er was vrijdag nog een overleg met de aannemers over hoe om te gaan met vakanties van de aannemer, bewoners en wat te doen als bewoners de geplande werkzaamheden weigeren om welke reden dan ook.
– de verwachting is dat deze brief midden volgende week op de deurmat ligt bij alle bewoners.

De vraag is nu hoe we hiermee willen omgaan, gezien de vakantie periode die nu aanbreekt. Velen zullen niet in staat zijn te reageren op de brief of zullen niet thuis zijn wanneer de werkzaamheden worden gepland. Een idee is om Bouwfonds te vragen dit over de vakantie periode heen te tillen.

We vernemen graag jullie reacties hierop en houden jullie op de hoogte.