Categoriearchief: Gemeente

Teken- en schilderclub Terwijde

PERSBERICHT
 Teken- en schilderclub Terwijde

 Vanaf woensdag 3 oktober  gaat een nieuwe teken- en schilderclub voor  volwassenen van start. De begeleiding is in handen van Jeanette Blok. Iedereen kan meedoen, of je nu veel ervaring hebt of helemaal  niet. 

Wanneer en waar

Vanaf  3 oktober iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de woonkamer van  Bredeschool Waterwin, Musicallaan 104,  Terwijde, Leidsche Rijn.

Kosten

€ 50,- voor 10  avonden, koffie en/of thee inbegrepen.

Meer informatie en  aanmelden

Teken- en  schildermateriaal neemt u zelf mee. Jeanette kan u hierbij adviseren. Wilt u zich aanmelden of meer informatie,  neem dan contact op met Jeanette Blok via telefoonnummer (030) 670 46  31.

Deze  activiteit wordt ondersteund door Talin  Hagopian van DOENJA Dienstverlening, zie ook www.doenjadienstverlening.nl.

Cursus spelen met je baby

Van Doenja ontvangen wij het volgende bericht.

Vanaf woensdag 16 mei is er wekelijks een cursusbijeenkomst om samen met je baby (van 0-14 maanden) aan deel te nemen. Elke week staat er een ander thema centraal: taalontwikkeling, spelen, bewegen, babymassage, eenkennigheid etcetera. Er wordt informatie gegeven en daarnaast worden er spelletjes en oefeningen gedaan waar de baby’s actief bij betrokken zijn. De begeleiding is in handen van pedagoge Tabitha den IJzerman. De cursus vindt plaats in Peutercentrum Parkwijk (tegenover winkelcentrum Parkwijk) van DOENJA Dienstverlening aan de Eerste Oosterparklaan 88. De cursustijd is van 9.00 tot 10.15 uur en de bijeenkomsten zijn op 16, 23, 30 mei, 6, 13, 20 juni en 12 september (deze laatste datum is een terugkombijeenkomst). De cursus kost € 17,50 (7 bijeenkomsten) in totaal en met een U-pas € 10,50.

Meer weten of aanmelden: contactpersoon is Alice Elshof, bereikbaar via (06) 41 41 32 71 of mail a.elshof@doenjadienstverlening.nl.


Leidsche Rijn wijkambities 2012-2014

In december heeft het wijkbureau met een groot aantal bewoners van Leidsche Rijn om tafel gezeten. Onderwerp van gesprek waren de wijkambities van Leidsche Rijn 2012-2014. Onze vereniging had ook een uitnodiging ontvangen. Het was een erg productieve en energieke avond. Hieronder vind je een sfeerverslag, uitkomsten van de groepen en de nieuwe wijkambities waarin de bijdragen zijn verwerkt.

In het eerste kwartaal van 2012 wordt een tweede wijkdialoog verwacht. We ontvangen dan opnieuw een uitnodiging.

Sfeerverslag wijkdialoog dec 2011

Uitgewerkte flipovervellen wijkdialoog dec 2011

Wijkambities LR 2012-2014

Melding ‘dit kan beter’

Vind je het aantal speelvoorzieningen in onze wijk te beperkt? Ligt er te veel afval langs en in het water? Moet de gemeente vaker onkruid weghalen op de stoepen? Of heb je andere verbeterideeen voor onze wijk? Meld ze dan bij www.brugutrecht.nl. Tot het eind van het jaar kun je daar verbeteringen melden. Andere bewoners kunnen erop reageren, maar ook de Brug en specialisten kijken mee. Zo hebben we kans dat een verbeterpunt voor onze wijk ook daadwerkelijk wordt aangepakt.

Hinder religie in infocentrum Leidsche Rijn?

Vrijdag 19-08 in het AD: bewoners van de wijk Grauwaart vrezen geluidsoverlast en hangjongeren als er een moskee in het informatiecentrum Leidsche Rijn zou komen. Of een ander religieus centrum. Ze willen inspraak in de bestemming van het gebouw. Moeten wij ons ook zorgen maken (aan de kant van de Kolibrievlinder)? Is het verstandig om ons aan te sluiten bij de bewoners van Grauwaart?