Petitie Leidsche Rijn park overhandigd

Op internet kon je tot 28 juni j.l. een petitie tekenen om de naam Leidsche Rijn park te behouden i.p.v. Maxima park. Ruim 500 bewoners hebben de petitie getekend. Op 28 juni is de petitie overhandigd aan wethouder Bosch.

1 thought on “Petitie Leidsche Rijn park overhandigd

  1. Carla Sukking

    Ik ben als wethouder (C.J. van den Brink-Sukking) werkzaam geweest in de periode dat de naam Leidsche Rijn Park officieel is bekend gemaakt. De werknaam van het park was in die periode Rijnsche Park. En de werknaam was niet Leidsche Rijn Park. In het boekje Vleuten-De Meern spreek voor zich! is de werknaam te lezen. Later is in overleg en na een inspraak met bewoners van het gebied, de naam Leidsche Rijn Park in een besluit vastgelegd. Dit is in overleg gegaan met mij, als toenmalige wethouder van o.a. burgerzaken waarbij ik eindverantwoordelijke was de (straat) naamgeving, en met beide vines wethouders van het gebied D. Schuurman uit Vleuten – De Meern en A. Rijckenberg uit Utrecht. Ik weet nog dat mevr. Rijckenberg liever wilde dat het Leidse Rijn Park werd, zonder de ch, maar toen ik vroeg of zij de c uit haar naam Rijckenberg wilde halen, begreep ze dat de inwoners uit Vleuten De Meern waarde hechtten aan de officiele naam met sch.! Ook ik ben van mening dat de naam Leische Rijn Park behouden moet blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *